12 junio 2016

FER COMARCA AMB LA FILATELIA






Sección: REFLEXONES FILTÉLICAS EN VOZ ALTA.





FER COMARCA AMB LA FILATÈLIA

JOSÉ IVARS IVARS



"Fer Comarca" va ser l'expressió que es va usar durant la I Exposició Filatèlica de Futbol, que ha tingut lloc a Dénia, organitzada per la Penya Bètica Dianense, i que s'ha pogut gaudir de nou a la capital de la comarca, retornant a la ciutat novament aquesta activitat filatèlica que sempre havia tingut. En una comarca com la nostra, la Marina Alta, en la qual hi ha una diversitat cultural i social molt palpable, però que de vegades notem en absència aquest treballar tots per un mateix objectiu, és de reflexionar si a través de la Filatèlia vam aconseguir que la comarca trobe aquests vincles necessaris per treballar tots en una mateixa direcció.

Hi va haver un temps en què aquest concepte filatèlic de "comarca" existia; hi havia presència filatèlica organitzativa d'activitats a la pròpia Dénia, amb el seu Club Filatèlic pioner a la comarca, amb Xabia i els seus col·leccionistes estrangers especialment de procedència britànica (bressol de l'origen del segell i del seu col·leccionisme), a Ondara amb uns col·leccionistes molt actius, i amb les 2 úniques, la de Calp i la de Benissa,  societats filatèliques que han sobreviscut de tota aquesta "Comarca Filatèlica" que era la Marina Alta.

Fer Comarca a través de la filatèlia, del col·leccionisme postal, seria tornar a aquesta zona del nord de la província amb tants vincles en comú, una activitat cultural amb un potencial que moltes vegades es desconeix, i que universalment parlant és reconegut a tot el planeta . Existeix ja aquesta base necessària per dur a terme qualsevol tipus d'activitat cultural més enllà de les pròpies fronteres locals que malauradament solem tenir. Ara ha estat una entitat esportiva de Dénia, com és la Penya Bètica, la qual ha sabut aprofitar aquest vincle universal que és la filatèlia per unir-nos a tots al voltant d'aquesta passió que sentim els que ens sentim "aficionats" de la filatèlia. Recentment les activitats van estar presents a Ondara, on de nou la filatèlia es va poder sentir de prop com quan fa anys la seva societat filatèlica mostrava els segells als seus conciutadans.

Però no seria de descartar, que si el suport que fa falta és el convenient i adequat, la filatèlia vagi arribant alla on se sol·licite, a través d'activitats com poden ser, xerrades d'índole filatèlic o merament col·leccionisme, tallers d'iniciació a aquest coleccionisme , exposicions filatèliques per presentar aquesta cultura universal, etc. En definitiva, pensem i creiem fermament que si és possible fer comarca amb aquest col·leccionisme anomenat "FILATELIA", i això implica unir poblacions al voltant dels segells, unir la gent que gaudim d'aquesta comarca, que la sentim nostra, i que de ella es desprèn la nostra forma de ser. "Fer Comarca" hauria de ser des d'ara l'objectiu que ens marquem els filatelistes que entenem aquest passatemps com una cosa que cal divulgar en totes direccions.


Retornar a la Marina Alta, aquella frenetica activitat filatèlica de la qual va gaudir fa unes dècades, no és una tasca difícil i molt menys complicada. És tan senzilla com plantejar-se que és possible fer-ho i amb això aconseguir una Comarca més cultural, una comarca més únida, i comptat i debatut .... Una Comarca més Filatèlica.




#fercomarcafilatèlica

No hay comentarios:

Publicar un comentario